Доставка

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН NAMERIPODARI.BG

 

  1. СРОК НА ДОСТАВКА

 Екипът на електронен магазин nameripodari.bg, собственост на фирма “Кибела 72“ ЕООД, изпраща поръчките в рамките на 3 работни дни в реда, по който са били направени.

 

  1. ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПОРЪЧКА

Без значение дали поръчката е направена с регистриран профил или без регистриран профил ще получите обаждане по телефона за потвърждение на поръчката Ви. В случаите на изчерпан продукт, ще бъде уведомени от нас по телефон в рамките на 2 работни дни от направена поръчка.

  1. НАЧИНИ ЗА ДОСТАВКА

 

3.1 Доставка до адрес на клиента с куриерска фирма SPEEDY.

Пратката се изпраща в срок до 3 работни дни от обработване на поръчката Ви до посочен от вас адрес с куриерска фирма Спиди, за което заплащате сума за доставка на закупените от вас продукти. Цената за доставката зависи от броя поръчани продукти и тяхното тегло. При генериране на всяка поръчка, Вие получавате информация за стойността на доставката.

Получаването на стоката във фиксиран час или с експресна доставка не е безплатно и е за сметка на получателя. Ако Потребителят иска поръчката му да пристигне преди определена дата, той изпраща запитване дали това е възможно.

 

 3.2. Доставка до офис на SPEEDY. Вие посочвате желан офис за доставка.

Пратката се изпраща в срок от 3 работни дн от обработване на поръчката Ви, а цената за доставката зависи от броя поръчани продукти и тяхното тегло. При генериране на всяка поръчка, Вие получавате информация за стойността на доставката.

 

3.3. Поръчаните стоки се доставят срещу подпис, като по-големите пратки (по преценка на куриера) се доставят до входа на сградата. Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения. При невъзможност или затруднение за връчване лично на адресата, пратките се връчват както следва:

  1. a) за служебен адрес – на лице с месторабота на адреса, като се отбелязва името на лицето, получило пратката;
  2. b) за домашен адрес – на член на домакинството, като се отбелязва името на лицето, получило пратката.

При невъзможност за връчване на пратката, настъпила не по вина на на електронен магазин "nameripodari.bg" или куриера, лицето, извършващо доставката, се обажда на посочения от Потребителя телефон за контакт, за да бъде уточнено от кой офис на куриера Потребителят може да получи доставката. При невъзможност да се установи контакт с Потребителя, договорът за продажба от разстояние автоматично се разваля.

 

 

3.4. БЕЗПЛАТНА е доставката на стоки, включително и на стоки в промоция, поръчани онлайн на обща стойност над 100 лв. . Условията за безплатна доставка са валидни на територията на Република България. . Ако клиентът е поръчал продукт, на който не бъде потвърдена наличността, за да се възползва от безплатната доставка, трябва да го замени с друг, за да достигне необходимия праг на общата сметка. 

 

  1. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

4.1. С наложен платеж, при доставката на поръчаните от Вас продукти. Куриерската фирма, с която се изпращат поръчките е лицензиран пощенски оператор за наложен платеж с пощенски паричен превод и по тази причина за Фиcĸaлeн бoн служи разписката, която издава куриерът при получаване на сумата на поръчката при предаване на пратката. Този тип плащане и заместването на фискалния бон с разписката, издадена от куриера е съгласно изискванията за издаване на фискален бон при Πoщeнcĸи Πapичeн Πpeвoд нa ocнoвaниe HAPEДБA № H-18 oт 13 дeĸeмвpи 2006 г. зa peгиcтpиpaнe и oтчитaнe нa пpoдaжби в тъpгoвcĸитe oбeĸти чpeз фиcĸaлни ycтpoйcтвa, Чл. 3. (Дoп. - ДB, бp. 49 oт 2010 г., в cилa oт 29.06.2010 г.; изм. и дoп., бp. 48 oт  2011 г., в cилa oт 24.06.2011 г.; дoп., бp. 27 oт 2012 г., в cилa oт 03.04.2012 г.; дoп., бp. 54 oт 2012 г., в cилa oт 17.07.2012 г.) (1) (Дoп. - ДB, бp. 49 oт 2010 г., в cилa oт 29.06.2010 г.; изм. изцялo, бp. 48 oт 2011 г., в cилa oт 24.06.2011 г.) Bcяĸo лицe e длъжнo дa peгиcтpиpa и oтчитa извъpшвaнитe oт нeгo пpoдaжби нa cтoĸи или ycлyги в или oт тъpгoвcĸи oбeĸт чpeз издaвaнe нa фиcĸaлнa ĸacoвa бeлeжĸa oт фиcĸaлнo ycтpoйcтвo (ФУ), ocвeн ĸoгaтo плaщaнeтo ce извъpшвa чpeз ĸpeдитeн пpeвoд, диpeĸтeн дeбит или нaличeн пapичeн пpeвoд, извъpшeн чpeз дocтaвчиĸ нa плaтeжнa ycлyгa пo cмиcълa нa Зaĸoнa зa плaтeжнитe ycлyги и плaтeжнитe cиcтeми, или чpeз пoщeнcĸи пapичeн пpeвoд, извъpшeн чpeз лицeнзиpaн пoщeнcĸи oпepaтop зa извъpшвaнe нa пoщeнcĸи пapични пpeвoди пo cмиcълa нa Зaĸoнa зa пoщeнcĸитe ycлyги.

 

ВАЖНО: Моля запазете тази разписка, в случай, че впоследствие решите да върнете обратно закупената от Вас стока, за възстановяване на заплатената от Вас сума от наша страна.

 

  1. ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

 

Потребителят трябва да заяви в писмена форма правото да се откаже от покупката, без да дължи неустойка и без да посочва причини за това, в рамките на 14 работни дни от датата на получаване на продукта. Клиентите, регистрирани като юридически лица, нямат право да се откажат от поръчка. Отказът се отнася само за физически лица.

Транспортните разходи за връщане и замяна на продукти са за сметка на клиента.

Продуктите трябва да бъдат върнати в състоянието, в което са били доставени: оригинална опаковка, с всички аксесоари и етикети, неповредени и неупотребявани, както и с придружаващия ги документ за продажба (касова бележка) или друг документ за продажбата от куриерската фирма.

Купувачът е длъжен да уведоми nameripodari.bg за намеренията си, и да върне продукта в рамките на 14 работни дни, считано от датата на получаване. Заявките за връщане след изтичане на упоменатия срок няма да се взимат под внимание.

Запазваме правото си да откажем приемането на продукти, които не отговарят на условията за връщане, а именно: повредена или скъсана опаковка, следи от употреба, надраскани повърхности, липса на етикети и аксесоари придружаващи продукта и т.н.

Възстановяването на сумата става само по банков път до 14 дни след като клиента върне стоката и предостави личната си банкова сметка.

За всички жалби и оплаквания, при връщането на пратките към nameripodari.bg, за които считате, че ние сме отговорни, трябва да се свържете със съответния отдел. Можете да направите това на email: return-order@nameripodari.bg

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

До: “Кибела 72“ ЕООДС настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*…………….. *

- Поръчано на*……/получено на*……..

- Име на потребителя/ите……

- Адрес на потребителя/ите……..

- Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

- Дата……..

* Ненужното се зачертава."